Na úvodní stránku
mail

plzenskonakole.cz

Informační portál pro ty, co chtějí objevovat Plzeň a její okolí ze sedla svého kola. Tipy na cyklovýlety, užitečné rady a aktuální informace o komunikacích pro cyklisty

Oba přívozy na Berounce opět v provozu

article

Při cestách kolem Berounky severně od Plzně mnozí cyklisté rádi využijí přívoz, aby se dostali na druhou stranu řeky. Zatímco v dřívějších letech fungoval Darovanský přívoz a v Nadrybech přívoz nejezdil, v loňském roce tomu bylo naopak. Letos vypadá situace slibně a tak si pro překonání vodního toku přívozem budete moci vybrat ze dvou možností, aspoň v některé dny.

Autor: cykloRADKA Aktualizace: 27.03.2014

testKdyž v loňském roce téměř ze dne na den přestal jezdit Darovanský přívoz, mnohým lidem to přidělalo starosti. Berounka totiž mezi Dolanským mostem a mostem v Liblíně teče více než čtyřiadvacet kilometrů, a to pro cyklisty znamená už docela slušnou zajížďku. V loňském roce fungoval jen přivoz v Nadrybech, a mohu-li soudit z několika výletů, při nichž jsme jeho služeb využili, byl tu docela čilý provoz. V letošním roce je novým provozovatelem Darovanského přívozu sama obec Břasy. Jiný převozník, jiné ceny. Zkušební provoz, který běží do začátku letošního roku, by měl skončit na přelomu března a dubna. To, že je přívoz ve zkušebním provozu, ale nepoznáte. Pro cyklisty a pěší máme dobrou zprávu - za převoz osoby s kolem si tu Břasy účtují jen 10 korun - taková vstřícnost k cyklistům potěší! Snad vlídná cena přiměje co nejvíc bicyklistů využít přívozu. Pro rodiny s dětmi to může být příjemné zpestření cyklovýletu. Jízda přes řeku na ručně poháněném přívozu se stává unikátem nejen v našem kraji.

 

Provoz Darovanského přívozu

testOd ledna 2014 je přívoz ve zkušebním provozu:

St - Ne: 9,00 - 16,30 hod


test
 CENÍK  
 Osoba (+kolo)
 10 Kč
 Motocykl  10 Kč
 Osobní auto  20 Kč
 Nákladní auto 

40 Kč

 

Po skončení zkušebního provozu se očekává opět sedmidenní  provoz - aktuální info najdete zde kde najdete také informaci o sousedním přívozu v Nadrybech.

Odkazy

www.privozdarova.cz

Služby pro cyklisty -->  Jiné - sekce našeho webu, kde najdete mj. informace o přívozech v regionu