Sedmý ročník ITEPu odstartoval v hale TJ Lokomotiva
Většina větších měst a regionů Plzeňského kraje má své stánky
Již po sedmé, ale tentokrát jinde. To je letošní mezinárodní veletrh cestovního ruchu ITEP, který byl dnes zahájen v Plzni na Slovanech v hale TJ Lokomotiva. Třetí největší veletrh cestovního ruchu v České republice po pražském Holiday Wordu a brněnském Go-Regiontouru by letos mělo navštívit až jedenáct tisíc návštěvníků.
Autor: cykloRADKA
Aktualizace: 21.10.2011
Na 1650 čtverečních metrech se letos ve dvou halách představuje na 125 vystavovatelů zejména z našeho regionu, ale také z dalších krajů. Kromě dvou jsou tu totiž zastoupeny všechny. Stánky tu ale mají také vystavovatelé z Francie, Chorvatska, sousedního Bavorska, Slovenska a Francie. Ve dvou halách zde najdete pohromadě stánky měst, regionů a krajů , stejně jako nabídku turistických cílů jako jsou muzea Plzeňska. Je zde i několik cestovních kanceláří, z nich některé jako Intertrans a Herdegen nabízejí i cykloturistické zájezdy. Stejně jako v předchozích letech je regionální informační portál plzenskonakole.cz na společném stánku vevelké hale s portálem NaKole.cz a certifikací Cyklisté vítáni, kterou provozuje Nadace Partnerství. Na našem stánku si také můžete objednat a hlavně vyzkoušet správnou velikost dresu z velikostní řady v případě, že máte zájem získat dres plzenskonakole.cz.
Přestože se veletrh přesunul z centra města, organizátoři věří, že přitáhne hodně návštěvníků: „Troufám si říct, že jsme měli šťastnou ruku ve volbě prostoru,” řekla na úvodní tiskové konferenci vedoucí Odboru kultury, pamaátkové péče a cestovního ruchu Alena Svobodová. „Poměr výstavovatelská plocha - cena je zde nejlepší," uvedll k tomu krajský radní pro cestovní ruch Václav Koubík.
Otevírací doba a příjezd
Otevírací doba veletrhu pro veřejnost:
ČT 20. října: 10 - 18 hod.
PÁ 21. října: 10 - 18 hod.
SO 22. října: 10 - 17 hod.
Příjezd autem viz odkaz (jde o trasu od hlavního vlakového nádraží)
Příjezd tramvají č. 2 z centra města do zastávky Slovany, Habrmannova (z nám. Republiky či zastávky hl. nádraží ČD, Sirková)
Doprovodný program
-
Ochutnávky regionálních potravin a kulinářských specialit z Čech i zahraničí
- Degustace produktů Plzeňského Prazdroje a.s.
-
Novinka - odborné semináře - dozvíte se vše o marketingu a reklamě v cestovního ruchu - vstup zdarma
- Slovenské dopoledne představí tradiční gastronomické speciality a lidové umění - gajdy a fujary
- Bavorské hudební odpoledne nabídne ochutnávky piv Pfefferbrauerei a tradičních bavorských klobásek, preclíků a „šnaps"
- Ukázky lidových řemesel, interaktivní hry pro děti i dospělé
- Vyxstoupí mažoretky, zahrají dudáci, jazzmani a další
-
Karikaturista, vizážistka, pro děti malování na obličej a prezentace plzeňské Zoologické a botanické zahrady
Kompletní doprovodný program a přehled všech seminářů naleznete na www.turisturaj.cz.
Soutěž propagačních materiálů cestovního ruchu
V rámci slavnostního zahájení ITEPu 2011 byly vyhlášeny výsledky soutěže propagačních materiálů cestovního ruchu a Gastronomická soutěž Vaříme s Regionální potravinou Plzeňského kraje.
Kategorie- Image materiály:
1. místo : Královehradecký kraj
2. místo :Vysočina Tourism
3. místo : Posázaví o.p.s.
Tematicky zaměřené info-materiály:
1. místo: Ústecký kraj
2. místo: Moravskoslezský kraj
3. Hausbóty Bockl s.r.o.
Informační brožury - průvodci, tematické stezky:
1. místo: Centrum Bavaria Bohemia
2. místo: Centrála cestovního ruchu Východní Moravy
3. místo: Ústecký kraj
Mapy:
1. místo: Ústecký kraj
2. místo: Region Slovácko
3. místo: Czech Tourism
Většinu oceněných materiálů včetně map můžete získat na stáncích vystavovatelů.
Gastronomická soutěž Vaříme s Regionální potravinou Plzeňského kraje
V rámci slavnostního zahájení ITEPu 2011 byly také vyhlášeny výsledky soutěže
Gastronomické soutěže Vaříme s
Regionální potravinou Plzeňského kraje.
Gastronomickou soutěž Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje určenou středním školám na území Plzeňského kraje vyhlásil Plzeňský kraj poprvé s cílem aktivně seznámit středoškolskou mládež s kvalitní regionální potravinou a zároveň podpořit tradičních krajové receptury. Ve finálovém praktickém kole vybrala odborná porota jako vítězný tým, soutěžní tým Hotelové školy z Plzně. Pětičlenná porota ochutnávala a hodnotila pokrmy v tomto složení: radní Plzeňského kraje Miroslav Brabec, odborník na regionální potraviny a předseda Krajské agrární komory Plzeň Jaroslav Šíma, Executiv chef Angelo Hotel Pilsen Petr Cuřín a Kluk v akci Ondřej Slanina.
Vítězný tým porota ocenila za profesionální přístup a originální pokrm. Jako předkrm žáci naservírovali terinku z uzeného klatovského tolstolobika na trhaném listovém salátku s grilovanými cherry tomaty a jako hlavní chod vepřovou panenku grilovaná ve slanině s pivní omáčkou, zelným muffinem a restovanými jablky. Soutěže se také zúčastnily dva týmy Střední školy Bor. Žáci za své výkony dostali zajímavé ceny od Plzeňského kraje, speciální keramické poháry, koše s regionálními potravinami, ale také finanční odměny.
Přílohy
Seznam vystavovatelů (32.00 kB)
Fotogalerie
Město Plzeň se prezentuje na společném stánku s Plzeňským krajem
Nabídka zahrnuje i výlety do okolí
Většina větších měst a regionů Plzeňského kraje má své stánky
Plzenskonakole.cz je na stánku spolu s portálem NaKole.cz a certifikací Cyklisté vítáni
Letos je na stánku opět kolo - tentokrát můj skládací Brompton
Vystavují zde i tradiční cyklistické regiony jako třeba Mikulovsko
Ale třeba i Slovensko
Součástí doprovodného programu jsou i odborné semináře
...a soutěž propagačních materiálů
Nejvíce cen v soutěži sesbíral Ústecký kraj